Kezdőlap Barangoló Ismeri térségünk látnivalóit? – Vasarely-szoba

Ismeri térségünk látnivalóit? – Vasarely-szoba

426
0

/Fotó:Nagy Pál/

Bizony nem ritka dolog, hogy szabadidőnkben bejárjuk országot – világot, szűkebb környezetünk látnivalóit pedig nem ismerjük! Látta már a (2015-2016-ban részben megújult) Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás állandó tárlatait?

Sorozatunkban végiglátogatjuk ezeket:

“2011. június 18-án nyitotta meg intézményünk a Vasarely-szobát, melyben 18 képet mutatunk be a művész munkásságának különböző korszakaiból.

1986-ban a móri könyvtár akkori igazgatónője, Kleinné Dr. Horváth Magdolna (aki sajnos már nincs köztünk – a szerk.)  elküldött egy születésnapi üdvözlőlapot Victor Vasarelynek, majd teljesen váratlanul pár hónap múlva a művész 11 darab dedikált, számozott színes nyomatot küldött ajándékba a móri Radó Antal Könyvtárnak.

Az intézmény a nyomatokat több ízben bemutatta a város lakosságának.

A kiállítások szervezésében folyamatosan segített Victor Vasarely magyarországi képviselője, Csepei Tibor, aki saját maga is rendelkezik egy hatalmas magángyűjteménnyel Vasarely műveiből. Az ő jóvoltából további Vasarely nyomatokat kapott ajándékba a móri könyvtár.

E két szponzor adományai alapozták meg ezt a móri Vasarely-gyűjteményt, amely jelenleg 31 szerigráfiát, azaz eredetinek számító művet számlál.”

Forrás:Lamberg-kastély

A gyűjtemény Móron a Lamberg-kastélyban látható – a szerk.

http://lambergkastely.hu/lamberg-kastely-muzeum/muzeum

Fotók:Nagy Pál