szerda, december 1, 2021
Események betöltése

« Összes Események

Habsburg Ottó-kiállítás nyílik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

november 16 @ 14:00 - december 30 @ 17:00

/Fotó: Nagy Pál/

A Habsburg Ottó Alapítvány névadójának életét bemutató vándorkiállítást indított útjára 2020. január 24-én „Életút és Örökség” címmel. A kiállítás következő állomása a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély, ahol a látogatók 2021. november 16-tól december végéig tekinthetik meg az utolsó magyar trónörökös életéről szóló tárlatot.

A vándorkiállítás jobbára olyan, az alapítvány által kezelt gyűjteményből származó fotókat tartalmaz, amelyek a nagyközönség számára eddig ismeretlenek voltak. A vándorkiállítás célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa a volt trónörökös és európai államférfi életét és örökségét. Fehérvárcsurgó azért különleges helyszín, mert 1999 novemberében Habsburg Ottó feleségével, Regina hercegnővel együtt részt vett a Gróf Károlyi József Általános Iskola névadó ünnepségén.

A november 16-án, 14 órakor kezdődő program a Károlyi József Alapítvány elnöke, gróf Károlyi György üdvözlő szavaival veszi kezdetét, a kiállítást Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója nyitja meg. A beszédeket követően a fehérvárcsurgói Gróf Károlyi József Általános Iskola diákjai rövid műsorát tekinthetik meg a jelenlévők.

Regisztrálni az erdelyi.zsofia@hoal.hu e-mail címen lehetséges.

Részletek

Kezdés:
november 16 @ 14:00
Vége:
december 30 @ 17:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi S. u.2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép