csütörtök, október 6, 2022
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Friss termés” iparművészeti szalon és vásár a Károlyi-kastélyban Fehérvárcsurgón

2021.11.19. @ 17:00 - 2021.11.21. @ 17:00

/Fotó: Nagy Pál/

A fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély Hotel&Restaurant ötödik alkalommal ad otthont a .FRISS TERMÉS Iparművészeti szalonnak és vásárnak, a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül.

A FRISS TERMÉS Iparművészeti Szalonon idén 29 tervezővel találkozhatnak az iparművészet iránt érdeklődők. Erősödött a szilikáttzervezők csapata, és újonnan bemutatkozó öltözék, és cipőtervező művészt is megismerhetnek a látogatók. Az ékszertervezők  idén is a legnépesebbek, kilenc alkotó várja a kortárs ékszer iránt fogékony látogatókat.. November 20.-án 19.00 órától a Szent Erzsébet-napi gyertyafényes koncerten Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára hárfa koncertjében gyönyörködhetünk.

Mivel a szállodaként is működő kastély kedvelt esküvői helyszín, a tervezők  ALTERNATIV ESKÜVŐ címmel a Díszebédlőben egy kamara kiállítással is készülnek, ahol megkérdőjelezik az esküvőhöz mint fogalomhoz kapcsolható vizuális sztereotípiák létjogosultságát. Meglepő alternatívák után kutatnak a fenntarthatóság, értékmentés, felelős tárgyalkotás eszközeivel. Válaszokat keresnek azokra a kérdésekre, lehet-e egészen más, izgalmas alternatívája a szokásos virágpompás fehér lakodalmi asztalnak, milyen esküvői ruha illik egy érettebb párhoz, hogyan használhatnánk újra mindazt a szemet gyönyörködtető tárgyat, amelyekkel a nagy napon körülvesszük magunkat?  Idei témáik: “ERDŐ” , JAPÁN”, “AZÚR”. A Friss Termés alkotóin kívül a kiállításon bemutatkoznak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói is, témájuk:„HELLASZ”

A résztvevő művészek mindhárom napon személyesen várják a vendégeket: Attalai Zita , Bartha Ágnes, Bráda Judit, Edőcs Márta, Égi Marcell, Gera Noémi, Harmati Hedvig, Holló István, Horn Enikő,  Huber Kinga, Jermakov Kati, Kalácska Zsanett, Karsai Zsófia, Kecskés Orsi, Király Fanni, L. Molnár Zsuzsa, Monori Anita, Néma Júlia, Nyíri Kati, Pataki Dávid, Schulteisz Márta, Seres Edina, Stomfai Krisztina,  Szabó Zsuzsi, Szegedi Kati, Szentgyörgyi Tünde, Szűcs Blanka, Szűcs Eszter Anita/ Pataki Tiles, Vereczkey Szilvia, Tóth Vásárhelyi Réka, és a MOME hallgatói: Csenki Laura Teodóra, Köves Renáta, Szeredi Sára

A Szalon és a kiállítás megtekinthető:

november  19. péntek:     17.00-20.00

november  20. szombat:  10.00-19.00

november  21. vasárnap: 10.00-17.00

A koncert kivételével a belépés díjtalan, koncertjegy váltható: Károlyi József Alapítvány  +36 21 3110426   www.karolyi.org.huinfo@karolyikastely.hu.  Szállásfoglalás: www.karolyikastely.hu;áá

Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant  8052, Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.                                         

Részletek

Kezdés:
2021.11.19. @ 17:00
Vége:
2021.11.21. @ 17:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi S. u.2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép