csütörtök, június 8, 2023
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Folytatódnak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjei

2020.02.28. @ 08:00 - 2020.12.02. @ 17:00

/Fotó:Pixabay.com/

A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar (ARSO) 2020 első negyedévében is számtalan különleges eseménnyel várja zenekedvelő közönségét. Mint az a mai sajtótájékoztatón elhangzott, a nagyböjti időszak kezdetén igazi zenei és lelki feltöltődést ígér a február 28-i koncert. Brájer Éva kulturális tanácsnok, ifj. Major István, az ARSO igazgatója és Selmeczi Gábor koncertmester a Szent Sebestyén-templomi koncert mellett szólt a márciusban induló Somorjai-bérletsorozat fellépőiről és műsoráról is.

A január elseje óta kiemelt minősítésű művészeti szervezetként működő Alba Regia Szimfonikus Zenekar idén is számtalan különleges eseménnyel várja a zenekedvelő közönséget. A programokat ismertető keddi sajtótájékoztatón ifj. Major István, az ARSO igazgatója megtisztelő és felemelő feladatnak nevezte, hogy az idei évben egy igazi zenei és lelki feltöltődést adhat a zenekar a nagyböjti időszak kezdetén.

Február 28-án, pénteken 18 órától a Szent Sebestyén-templomban Bach Máté-passióját hallhatják előadásukban.

Amint azt az igazgató elmondta, nagy vállalkozás ez a művészek részéről. A zenekar mellett nyolc szólista (Stefanik Márta, Tillai Csilla, Nagy Bernadett, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán, Gál József, Najbauer Lóránt, Borka Ákos), valamint két kórus: a Kodály Zoltán Iskola Gyermekkórusa (karnagy: Kneifel Imre) és a tavaly létrejött, hivatásos énekművészekből álló Ars Oratoria Kamarakórus előadásában csendül fel a közel háromórás mű.  Az est karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy lesz.

A város kulturális tanácsnoka, Brájer Éva köszönetet mondott a zeneszerető székesfehérváriak nevében a zenekar bátor vállalkozásáért, hogy vállalták Bach e grandiózus, szólistákra, kettős kórusra és zenekarra írott oratorikus passiójának előadását. A mű gerincét Jézus Krisztus szenvedésének és halálának Máté evangéliuma szerinti elbeszélése szolgáltatja. Igazán lélekhez szóló mű ez a nagyböjt kezdetén, tette hozzá. A Somorjai Ferenc hangversenybérlet kapcsán örömét fejezte ki, hogy folytatódik a beszélgetéssel fűszerezett koncertsorozat. Az idei évadban Bedő Imre, a Férfiak Klubja elnöke, Rákász Gergely orgonaművész és Kű Lajos labdarúgó lesz a Bartók Rádió műsorvezetőinek – Bősze Ádám, Bolla Milán és Ottmár Dávid – beszélgetőtársa.

Selmeczi Gábor, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmestere szólt arról, hogy Somorjai Ferenc zenetanár és kóruskarnagy munkássága előtt tisztelegve idén is elindul az együttes kamarazenekari és kórus hangversenysorozata. A sorozat idén négy helyszínen várja a zenekedvelőket különböző hangulatú és stílusú koncertekkel, visszatérő és új közreműködőkkel.

A bérletsorozat első előadása A zongorista II. koncert lesz március 19-én. A Hotel Magyar Király kupolatermében 18 órakor kezdődő eseményen Mozart és Schumann művei csendülnek fel Bogányi Gergely, Kossuth-díjas zongoraművész előadásában. Június 4-én, a Bory-várban 20.30 órakor kezdődik a Halhatatlan kedves. Műsoron Mozart, Beethoven, Rachmaninov és Ránki György művei szerepelnek. A csillagfényes, nyár esti koncerten szólót játszik Selmeczi Gábor (hegedű), Nagy Eleonóra (trombita) és Myfanwy Price (oboa). Liebeslieder a címe a szeptember 10-i hangversenynek. A Szent István teremben 19 órakor kezdődő koncerten Jean Sibelius, Leoš Janaček, Gustav T. Holst, Ralph Vaugham-Williams és Johannes Brahms szerzeményeit hallhatja a közönség az Ars Oratoria Kamarakórus előadásában. A Somorjai-bérlet záróelőadása december 2-án lesz a Ciszterci templomban, ahol Antonio Vivaldi: Győzedelmes Judit műve csendül fel. Közreműködik a Magyar Rádió Gyermekkórusa.

A négy alkalmas bérlet ára 6900 forint ajándék Bogányi CD-vel, jegyár 2300, melyhez 30%-os kupont biztosítanak a Bogányi CD megvásárlásához. Jegyek és bérletek kaphatók a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színházban, a Fehérvári Jegyirodában és online a www.arso.hu  oldalon.

Forrás:OKK Fehérvár

Részletek

Kezdés:
2020.02.28. @ 08:00
Vége:
2020.12.02. @ 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Helyszín

Székesfehérvár
A város több helyszíne
Székesfehérvár, Fejér 8000 Magyarország
+ Google Térkép