Kezdőlap Kék hírek Nem gyújtogat tovább

Nem gyújtogat tovább

46
0

/Fotó: Police.hu/

Kiszáradt faágakat, leveleket, tuját gyújtott fel Bicskén. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a helyi illetőségű férfit, akit közveszélyokozás kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt vontak felelősségre.

Közveszélyokozás bűntett kísérletével gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök 2023. március 13-án kora reggel Bicskén. A megalapozott gyanú szerint a 39 éves férfi 2023. február 18-án délután az 1-es számú főút 32-es kilométerszelvénye közelében, az útburkolattól 5-25 méter közötti távolságban elhúzódó fás területen a kiszáradt, lehullott faágakat és leveleket meggyújtotta.

A tüzet folyamatosan táplálta egész addig, amíg úgy ítélte meg, hogy nem fog elaludni, és elhagyta a helyszínt. Az elkövető 2023. március 8-án délelőtt Bicskén, az Endresz György utcában egy 4-5 méter magas tuját, valamint egy kúszó tuját gyújtott meg. A tűz átterjedt egy közeli autóra is, amely emiatt részben megolvadt. A cselekménnyel összefüggésben több százezer forint kár keletkezett.

A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőt közveszélyokozás bűntett kísérlete és nagyobb kárt okozó rongálás bűntett miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.