Kezdőlap Kék hírek Távközlési vezetéket szakított le egy fa Csákváron, máshol is sok a dolguk...

Távközlési vezetéket szakított le egy fa Csákváron, máshol is sok a dolguk a tűzoltóknak

57
0

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

Változatlanul sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos erejű szél az ország több vármegyéjében.

Fő- és mellékutakra, lakóépületekre dőlt fákról, letört ágakról érkeznek bejelentések hazánk több pontjáról. Délelőtt 9 óra 30 perckor közel ötven címre várják a tűzoltók segítségét az országban. A Bács-Kiskun vármegyei Kecskeméten, a Lombos utcában egy hatalmas ág szakadt le egy fáról, veszélyeztetve ezzel az alatta parkoló járműveket. A Békés vármegyei Szarvason, a csabacsűdi vasúti átjárótól mintegy százötven méterre fa dőlt a vasúti sínekre. A Fejér vármegyei Dunakeszin, a 2-es főút 15-ös kilométerszelvényénél kidőlt fa okoz teljes útzárat.

Csákváron, a Kossuth Lajos utcában a fél úttestet elzárja egy kidőlt fa, amely a távközlési vezetéket is leszakította. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rajkán, a Móricz Zsigomond utcában, egy lakóház hullámpala tetejét kezdte meg az erős szél.

Budaörsön, a Sport utcában kidőlt egy fa a körforgalomból kifelé menet, az M7-es autópálya felé vezető irányban. Szintén Pest vármegyében, Gödöllő térségében, az M3-as autópálya 30-as kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon fa dőlt a sztrádára. Gödön, a Rozmaring utcában egy tíz méter magas fa dőlt egy lakóházra.

Veszprémben, a Muskátli utcában megbontotta a szél egy lakóház tetejét, a cserép az ereszcsatornába csúszott.A tűzoltók folyamatosan számolják fel a káreseteket – közölte a VÉSZ alkalmazással honlapján a Katasztrófavédelem.

2023.03.11. 09:38