Kezdőlap Hírek Vasárnap Lovasberényben kezdődnek az idei Herbarius-túrák

Vasárnap Lovasberényben kezdődnek az idei Herbarius-túrák

48
0

Elkezdődnek az idei szezon Herbarius gyógynövénygyűjtő túrái a Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében. Március 12-én, vasárnap Lovasberényben nyírvíz csapolására, kóstolására nyílik lehetőség. A szervezők előzetes bejelentkezést kérnek.

Március van, ilyenkor a természetjáró ember elsőként kóstolhatja meg az erdő kincsei közül a nyírvizet. Idén korábban érkezett a tavasz, így előbb kerülhet sor idei első lovasberényi túrákra, ahol a nyírfa csapolásának kíméletes technikájával ismerkednek a résztvevők. A viricsnek is nevezett nyírfavíz rengeteg gyógyító hatóanyagot tartalmaz, elsőrangú salaktalanító, a szervezetből kivezeti a toxikus anyagokat.

A túrát Lencsés Rita gyógynövény szakértő vezeti, a találkozó 9.15 órakor lesz a verebi elágazásnál. Megközelítés egyénileg vagy a Székesfehérvárról, a 11-es kocsiállásról 8:30-kor induló buszjárattal lehetséges.  Célszerű hozni poharat, mert a túrázók meg is kóstolják a természetes frissítőt. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben, vagy telefonon, az alábbi elérhetőségeken:

krizsany.anna@szikm.hu;  70/338-6173

lencsesrita82@gmail.com;  30/296-6480

 

Forrás: OKK Fehérvár