Kezdőlap Kék hírek „Viperával” rabolták ki a sértettet

„Viperával” rabolták ki a sértettet

58
0

A minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség két férfival szemben nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz.

A járásbíróság az egyik férfit 2022. november 15-én 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Tatabányai Törvényszék 2023. február 02-án meghozott ítéletével az elkövető és védője fellebbezése alapján annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a szabadságvesztés fokozatát börtönben határozta meg.

A járásbíróság a vádiratban vádolt másik férfival szemben 2023. március 1-jén hozott ítéletet. A bíróság ezt a férfit 5 év 8 hó börtönbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.  Az elkövető és védője a kihirdetett ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint két férfi 2022. március 4-én 22 óra 10 perckor megjelentek a tatabányai sértett lakásánál. Az egyikük a lakás ajtaján bekopogott, miközben fenyegetően kiabált. A sértett résnyire kinyitotta az ajtót, ezután a kiabáló férfi a bottal befelé hadonászott. Az elkövetők tolták befelé az ajtót, miközben sértett sikertelenül próbálta azt visszanyomni.

A sértett a „viperát” tartó férfi kezére ráfogott, dulakodtak. Eközben a másik férfi a lakásban magához vette a sértett telefonját és 65.000,- Ft. készpénzt, a sértett nevére kiállított SZÉP kártyát és bankkártyát. A „viperát” tartó férfi a dulakodás közben odaszólt társának, aki ezután magához vette a sértett játékkonzolját, ezen kívül a rablók elvitték a sértett kabátját is. Az elkövetési érték összesen: 308.390,- Ft. A lakásból távozást követően az elkövetők a sértettől elvett bankkártyával egy automatából 280 forintért energiaitalt vásároltak –  tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.