Kezdőlap Kék hírek Interneten rendelte a magokat

Interneten rendelte a magokat

72
0

/Fotó: Police.hu/

A Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az 53 éves férfival szemben kábítószer készítésének elősegítése és további bűncselekmények miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2021 januárjában rendelt el nyomozást egy gánti lakossal szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2020. és 2021. évben postai csomagkézbesítések útján kábítószergyanús növényi magokat rendelt. Azokat az ügyben kirendelt szakértő megvizsgálta, és megállapította, hogy a lefoglalt anyagok mindegyike kender növény magjai, melyekből megfelelő körülmények között THC tartalmú kendernövények nevelhetők. Ezen túlmenően a rendőrök azt is megállapították, hogy a gyanúsított 2022 februárjában szintén postai szolgáltatás igénybevételével több kábítószergyanús növényi mag mellett tasakokat és matricákat is rendelt.

A gyanúsított lakóhelyéül szolgáló ingatlanban és annak környékén tartott kutatás során a nyomozók négy tő kábítószergyanús növényt, a növények neveléséhez használatos eszközöket, kábítószergyanús növényi törmelékeket és magvakat, továbbá két légpuskát is találtak, azokat lefoglalták és szakértői vizsgálatokra megküldték.

Az 53 éves gánti férfit a nyomozók kábítószer készítésének elősegítése bűntette, kábítószer birtoklása vétség, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntette miatt kihallgatták, melynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte. Vallomásában elmondta, hogy a növényekből kábítószert nyert ki, és azokat saját fogyasztásra tartotta. A magvakat az interneten rendelte, majd elültette.

A rendőrök az ügy vizsgálata során szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek továbbították – tájékoztatott bennünket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.