Kezdőlap Hírek Más lakását adta ki albérletbe

Más lakását adta ki albérletbe

104
0

A sikkasztás bűntette és csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 30 nap elzárásra ítélt azt a férfit, aki más lakását adta ki albérletbe.

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

A vádirat szerint a sértett 2019-ben megbízta az elkövetőt, hogy tatabányai lakásában felújítást végezzen, ehhez összesen 570.000,- Ft-ot utalt át a férfi bankszámlaszámra. A vádlott az anyagköltségre átvett összesen 300.000,- Ft összegből a felújítási munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagokat nem vásárolta meg, hanem a teljes összeget felélte.

A bűncselekmény elkövetési értéke: 300.000,- Ft, amely a nyomozás során megtérült oly módon, hogy a férfi 400.000,- Ft-ot megfizetett a sértett részére.

A férfi 2019 októberétől volt bérlője a tatabányai lakásnak. A férfi olvasta az interneten, hogy a sértett nő tatabányai albérletet keresett. A hirdetésre jelentkezett az elkövető, aki a lakás tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül, magát az ingatlan tulajdonosának kiadva 2020. január 04-én három sértett részére havi 110.000,- Ft-ért kiadta albérletbe az általa bérelt ingatlant.

A vádlott a lakás kulcsait a sértettek részére átadta, akik 2020. január 04. napját követően az ingatlanba beköltöztek, majd néhány nappal később, 2020. január 15. napján a lakás tulajdonosától – aki a vádlottat kereste az ingatlanban – szereztek tudomást arról, hogy az ingatlannak nem a vádlott a tulajdonosa.

A vádlottat a hirdetésre történő jelentkezésre jogtalan haszonszerzési célzat vezette, nem vette fel a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával a bérlők személyének változása, a sértettek pénzének továbbítása végett, célja a tévedésbe ejtett sértettek által részére átadott összegek megszerzése volt – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.