Kezdőlap Hírek Garázdaságért és testi sértésért kellett felelnie

Garázdaságért és testi sértésért kellett felelnie

43
0

/Fotó: Pixabay/

A garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság fejszét használó elkövetőt 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében fellebbezést jelentett be. Az elkövető az ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2021. február 6-án a tatabányai hajléktalan szálló előtti utcaszakaszon minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett és verekedni hívta a szálló udvarán tartózkodó sértettet. A sértett és az elkövető az utcán kölcsönösen ököllel ütötték egymást.  A cselekmény során a sértett a homlokán zúzódást, valamint 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A felek a verekedést önként abbahagyták, az elkövető otthonába ment. Mintegy húsz perccel később az elkövető feldúltan visszatért a hajléktalan szállóhoz kezében egy fejszével, és már messziről kiabált a sértett felé.

A sértett az utcán menekült a vádlott elől, aki a fejszét emelgetve szaladt utána. Amikor a vádlott utolérte a sértettet, a fejszével többször a sértett felé ütött, aki az ütések elől többször elhajolt, azonban a vádlott legalább egy alkalommal kis erővel a sértett bal felkarját eltalálta, ezzel azonban sérülést nem okozott. A sértett ismét futni kezdett előle, miközben a vádlott a fejszével még rövid ideig utána szaladt és kiabálva megöléssel fenyegette. A sértett végül az utca végén lévő romos területen elbújt a vádlott elől, akitől az utcán tartózkodók a fejszét elvették.

A sértett a verekedés közben eltörte a vádlott orrcsontját, amely miatt a bíróság elkülönült eljárásban vonta felelősségre, és emiatt 3 hónap, végrehajtásában 1 év 3 hónapra próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.