Kezdőlap Hírek Újabb üzletet nyitott Tatabányán az ALDI

Újabb üzletet nyitott Tatabányán az ALDI

73
0

Az ALDI Magyarország a mai napon megnyitotta második áruházát Tatabányán, a Köztársaság útján. Az új üzlet kínálata mintegy 1800 termékből áll, amelynek négyötöde az ALDI alacsony árú, saját márkás árucikke. A vállalat az üzletnyitással 30 új munkahelyet hozott létre a városban.

Mindössze négy és fél hónap alatt újította fel a második tatabányai üzletének otthont adó ingatlant az ALDI Magyarország. A Köztársaság útja 1/F alatti, korábban is élelmiszer-áruházként működő bolt helyén egy modern, alacsony energiaigényű, kényelmes bevásárlási lehetőséget biztosító üzletet nyitott az ALDI. Az áruház az 1-es főút és az M1-es autópálya közelében helyezkedik el, de tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, hiszen az üzlet előtt buszmegálló található, a gépkocsival érkezők pedig két autóbehajtón keresztül is megközelíthetik az ingatlant. A vállalat a korábbihoz képest közel háromnegyedével növelte a parkolóhelyek számát, és 132 férőhelyes parkolót alakított ki, amelyben duplájára emelte az akadálymentesített beállók számát.

A felújítás során teljesen megújult az épület elektromos hálózata, továbbá LED-es lámpák kerültek beépítésre mind az üzleten belül, mind a parkolóban. Az ingatlan modern, alacsony energiaigényű, polivalens hűtő-fűtő rendszert kapott, ami a raktár-, az üzlet- és a szociális helyiségek megfelelő klímáját a korábbinál kedvezőbb energiafelhasználás mellett biztosítja. Ezeknek az élenjáró zöld megoldásoknak is köszönhető, hogy az ALDI idén sorozatban már második alkalommal nyerte el az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” díjat.

A második tatabányai ALDI-ban is a vállalattól már megszokott, országosan egységes választék található. Az állandó kínálatban 1800-nál is több, folyamatosan alacsony áron kapható, négyötödében saját márkás termék érhető el, ezen felül az áruházlánc szezonális árucikkekkel is várja a vásárlókat.

Az ALDI legújabb dizájnja szerint elkészített belső térben hangsúlyos helyen áll a zöldség-gyümölcs pult, amelyben a vásárlók mintegy 120-féle friss, jellemzően magyar forrásból származó zöldség és gyümölcs közül választhatnak. Az áruházlánc frisshús-kínálatának állandó tagjai 100%-ban magyar tartásból, vágásból és feldolgozásból kerülnek a polcokra – a modern, üvegajtóval ellátott húshűtők pedig tovább csökkentik az energiafelhasználást. A vásárlók már 50-féle friss szárnyas-, sertés- és marhahús közül választhatnak, amelyek között GMO-mentes termékek is megtalálhatók, és amelyekből minden nap érkezik friss kínálat az üzletbe. A felvágottas hűtőpultokban közel 20-féle kolbász és szalámi, mintegy 100-féle felvágott, májas és bacon található. A vállalat 65 alapvető tejterméke és valamennyi tojás – a friss húsokhoz hasonlóan – kizárólag magyar forrásból származik, így a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy friss, hazai termék kerül a kosarukba, és a magyar gazdaságot támogatják.

Az „Azon melegében” látványpékség közel 7 méter hosszú pultjában minden termék önzáró ajtót kapott, így biztosított a higiénikus vásárlás. A látványpékségben több mint 50-féle helyben készült kenyér, édes és sós péksütemény kapható, míg további 50 pékáru részben tatabányai és környékbeli pékségekből, részben az ALDI központi raktárából érkezik az üzletbe – az ALDI pénztárcabarát megoldást nyújt a frissen, helyben sütött termékeivel. A vállalat országszerte 2 milliárd forintot fordít meglévő üzleteiben a látványpékség megújítására, aminek következtében a helyben sütött pékáruk még látványosabb kínálópultot kapnak. Ezt a gazdag, folyamatosan bővülő pékáruválasztékot és a modern berendezéseket a szakma is elismerte, hiszen az ALDI nyerte el 2022-ben az „Az Év Friss Pékáru Kereskedője” címet is.

Az ALDI kiemelt figyelmet fordít az ételintoleranciával élőkre és az egészségtudatos életmódot követőkre. A szárazáruk, a tejtermékek és a pékáruk között számos laktóz- és gluténmentes termékkel is megtalálható, közel 350 mentes és egészségtudatos termék szerepel állandó és szezonális kínálatában. Természetesen ebben az üzletben is elérhetők az ALDI idei Mentes-M díjjal kitüntetett termékei, amelyekkel idén a cég rekordszámú díjat nyert – az elmúlt évek során pedig a vállalat 25 mentes terméke részesült ebben a díjban.

A hűtőpultokban több mint 40 különböző Kokárdás saját márkás tej- és hústermék fogadja a vásárlókat, amelyek kizárólag magyar alapanyagból, hazai feldolgozásban készülnek, így beszerzésüknek és szállításuknak is alacsonyabb a karbonlábnyoma.

„Második tatabányai üzletünk újabb lehetőséget biztosít a tatabányai és környékbeli lakosság számára, hogy alacsony áron szerezzék be a kizárólag az ALDI-nál kapható saját márkást termékeket, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a családok számára az infláció kompenzálásában. A Köztársaság útján nyíló áruházunkkal 30 új munkahelyet hoztunk létre a városban, így bőven 5000 fölé nőtt magyarországi munkatársaink létszáma. Az ország legnagyobb foglalkoztatóinak egyikeként, az általunk létrehozott munkahelyek stabilitást jelentenek munkavállalóink számára” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója – tájékoztatta a Vértesinfót a Solutions Communications Kft.