Kezdőlap Hírek Sikkasztott a futár, de más is volt a rovásán

Sikkasztott a futár, de más is volt a rovásán

50
0

/A kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

A sikkasztás bűntette és bódult állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratai alapján indult ügyeket a bíróság egyesítette.

A Tatabányai Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül 450.000 forint pénzbüntetésre, 515.999 forint összegű vagyonelkobzásra, valamint 1 év 3 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2020. február 6. napjától állt gépkocsivezetőként a sértett cég alkalmazásában, ahol alvállalkozóként fuvarfeladatokat teljesített, melynek során a gépkocsivezetők az utánvéttel feladott küldemények kézbesítésekor készpénzt vettek át. Az utánvét összegekkel az elszámolásra a műszak végén, a cég tatabányai kirendeltségén, oly módon került sor, hogy a futárok az általuk átvett bankjegyeket és pénzérméket sorszámozott borítékba helyezték, azt lezárták, és ahhoz címletjegyzéket csatolva széfbe helyezték a tasakot.

A széfhez a pénzkezeléssel megbízott cég alkalmazottainak volt kizárólag kulcsa. A vádlott a munkaköre ellátása során átvett utánvét összegekből, rendszeres haszonszerzési céllal, 2020. március 6. és március 25. napja között összesen 515.999 forintot tulajdonított el akként, hogy ennyivel kevesebb bevételt helyezett el a lezárt borítékokban. A vádlott a sikkasztást oly módon leplezte, hogy a beszedett bankjegyek, pénzérmék darabszámát a tényleges utánvét összegeknek megfelelően rögzítette az adott napi címletjegyzékeken, így az eltérést csupán a lezárt borítékok felnyitásakor észlelték a pénzkezelők.

Az elkövető 2020. szeptember 13-án 01 óra 40 perckor Szákszend külterületén, Kisberek településrészen kábítószer befolyása alatt, bódult állapotban vezetett egy tehergépkocsit – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.