Kezdőlap Hírek Kórházi ápolókat ütött, rúgott meg – Videóval

Kórházi ápolókat ütött, rúgott meg – Videóval

29
0

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a cseh állampolgárságú férfival szemben, aki a tatabányai kórházban ápolókat ütött és rúgott meg.

A vádirat szerint a férfi 2022. július 27-én, este, a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában ülve felfigyelt a Covid részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápoló sértettre. A férfi a sértetthez odament, és a jobb öklével a mellkasát egy alkalommal megütötte. Ekkor a sértett a támadó két kezét a csuklójánál megfogta, és megpróbálta eltolni az ajtótól, emiatti haragjában az elkövető a sértettet több alkalommal megpróbálta megrúgni, illetve megütni. Az ápoló segítségére sietett két további ápoló, akik az elkövetőt egészségügyi ellátás céljából egy kórterembe vitték és lefektették. Az elkövető eközben az ápolók felé rugdosott, az egyiket legalább két alkalommal mellkason találta.

A férfi cselekménye az ápolóknak sérülést nem okozott.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

VIDEÓ ITT látható:

http://ugyeszseg.hu/korhazi-apolokat-utott-rugott-meg-videoval-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/