Kezdőlap Hírek Targoncával okozott balesetet

Targoncával okozott balesetet

73
0

/Fotó: Ügyészség/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a targoncavezetővel szemben, aki egy székesfehérvári cég telephelyén a munkagéppel ütött el egy férfit.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2021. október 25-én a reggeli órákban munkavégzése során egy targoncával közlekedett a telephelyen, melynek villáján rakományt szállított.

A targoncával a speciális szabályozás szerint félig hátra fordult helyzetben tolatva kell közlekedni, ha a szállított rakománytól a vezető a haladási irányba nem lát ki.

A férfi a szabályt megszegve előremenetben közlekedett a főbejárattól az egyik üzem épülete felé az út bal oldalán úgy, hogy a magas rakománytól nem látott ki.

Haladása során nem észlelte, ezáltal nekiütközött az úton parkoló teherautó mellett pakoló személyek egyikének, akit a kocsi hátsó részéhez nyomott.

A férfi bal sípcsontja a baleset következtében eltörött, így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság hoz majd döntést – tájékoztatott bennünket Palkovitsné dr. Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.