Kezdőlap Kék hírek Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek

Tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek

78
0

/Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság/

Az akció középpontjában ezúttal a tehergépkocsik és az autóbuszok álltak, valamint azok vezetői álltak.

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2022. október 10. és 16. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya által a szervezett akcióban részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának közúti ellenőrei is, akik a tehergépjárművek, illetve autóbuszok megfelelő műszaki állapotát a rendőrökkel egyetemben vizsgálták.

A célirányos ellenőrzést Tatabánya belterületén három különböző helyszínen végezték az egyenruhások. A menetokmányok mellett, a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását is ellenőrizték.

Az ellenőrzés ideje alatt az egyenruhások 7 esetben, összesen 155 ezer forint értékben helyszíni bírságot szabtak ki, mivel a járművek műszaki állapotában hiányosságot állapítottak meg. Egy esetben a sofőrrel szemben a közlekedési felügyelet közúti járőre fuvarozási engedély hiánya miatt indított eljárást

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy elindulás előtt minden esetben ellenőrizzék le az igénybe vett jármű műszaki állapotát.  Minden útra kelés előtt a jármű vezetője köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát, működését ellenőrizni – tájékoztatta a Vértesinfót a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.