Kezdőlap Hírek Vádemelés a Csákberényben elfogott embercsempészek ügyében

Vádemelés a Csákberényben elfogott embercsempészek ügyében

73
0

/Fotó: Police.hu/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a két moldáv embercsempésszel szemben, akik 2022. április 16-án 30 migránst szállítottak két személygépkocsiban összezsúfolva.

A vádirat szerint a terheltek ismeretlen társukkal megállapodtak abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldieknek segítséget nyújtanak anyagi ellenszolgáltatás fejében nyugat-európai úticéljuk elérésében. A vádlottak egyike 2022. április 16-án 17 szír állampolgárt vett fel a személygépkocsijába, míg társa 8 szír és 5 török menekültnek biztosított helyet gépkocsijában.

A vádlottak egymás mögött haladtak a gépkocsikkal Csákberényben, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták őket, így a cselekményük lelepleződött.

Az egyenként 7 személy szállítására alkalmas járművekben a vádlottak 17 és 13 személyt szállítottak, akik a lesötétített üveggel ellátott autókban egymás ölében, valamint a csomagtartóban kényszerültek helyet foglalni több órán át szellőztetés, víz, élelem és megállás nélkül.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben letartóztatásuk fenntartását, börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről való kiutasításukat indítványozta tájékoztatta a Vértesinfót Jászberényiné dr. Király Teodóra Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyről korábban itt írtunk:

Két embercsempészt fogtak Csákberényben