Kezdőlap Hírek Meztelenül zavarta ki a fagyos éjszakába

Meztelenül zavarta ki a fagyos éjszakába

77
0

/Fotó: Pixabay/

Az aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és az aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 2 év 3 hó börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint a férfi 2021. október 28-án hajnal 2 óra körül a tatabányai házában, bosszúból – mert azt gondolta, hogy barátnőjének, a sértettnek köze van az általa fogyasztás végett tartott kábító hatású anyag eltűnéséhez – ütlegelni és rugdosni kezdte a sértettet, majd egy szikepenge tartó dobozt vett elő, melyből kiállt a penge, és megfenyegette a sértettet, hogy neki már nem kell, de hogy másnak se kelljen, inkább elcsúfítja. A férfi a sértettet az ágyra lökte, leszorította és a pengével a sértett nyakát megvágta.

A nő 4 cm hosszú és 1-1,5 cm mély vágott sérülést szenvedett, mely sérülés gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a támadás eszközére, módjára, a támadott testtájékra figyelemmel, fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának reális lehetősége is. A férfi 2021. december 20.-án éjjel a tatabányai házában féltékenységből összeveszett a sértettel, őt állon ütötte, majd megpofozta. Az elkövető ezután megöléssel fenyegette meg a nőt és felszólította, hogy meztelenre vetkőzve távozzon. A sértett a fenyegetés és a bántalmazás hatására meztelenre vetkőzött és a házat elhagyva a fagyos utcára ment, ahová a vádlott is követte. Amikor a sértett az utca végére ért, a vádlott visszaparancsolta őt a házba, és a ház kapujához érve, testszerte ököllel ütlegelni kezdte.

A házba visszatérve a hajánál fogva elkapta és magához rántotta a sértettet, majd a nyakánál megfogva az ágyra lökte és ököllel szájon ütötte. Ezután mellé térdelve a nyakát erősen szorítani kezdte, miközben azt mondta a sértettnek, hogy „Hagynom kellett volna korábban, hogy elvérezzél!”, ezzel utalva arra, amikor megvágta a sértett nyakát. Miután a vádlott elengedte a nő nyakát, közölte vele, hogy felköti és kivérezteti, majd trágár módon szidalmazva ismét testszerte ütlegelni kezdte őt. A férfi ezután kiment az udvarra és fenyegetéseinek nyomatékául behozott egy hurokra kötött kötelet és egy kábelt, majd amikor a sértett a fürdőszobába indult, a hajánál fogva elkapta őt, ököllel gyomortájon ütötte és megrúgta, amitől a sértett a falnak esett.

A férfi  ezután a sértettet tovább bántalmazta, majd ismét az udvarra ment, behozott egy ismeretlen tárgyat, és a nőt magához hívta. Amikor a sértett félelmében ennek eleget téve felé indult, a vádlott lefejelte őt. A sértettnek végül sikerült kiszaladni a házból, elrejtőzött egy gazos területen, majd egy közeli házba bekopogva rendőri segítséget kért. A sértett a bántalmazás következtében zúzott sérüléseket szenvedett a homlokán és mindkét lábán tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.