Kezdőlap Hírek Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani térségünkben is

Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani térségünkben is

103
0

/Korábbi kép – MTI fotó/Varga György/

Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani szombat és hétfő között az ország több részén – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlaton történő részvétel miatt átcsoportosításokat hajt végre.

Ezért szombattól hétfőig katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani, amelyek óránkénti 40 kilométeres sebességgel közlekednek a Hajdúhadház – 4-es főút – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya- M0 autóút – M7 autópálya – 8-as főút – Veszprém északi körút – Újmajor, valamint a Tata – 8119-es út – Gánt elágazás, 8123-as út – Zámoly – Székesfehérvár – 8-as főút – Veszprém északi körút, 830-as út – Újmajor útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Arra kérik az autósokat, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

-MTI-