Kezdőlap Színes Mangalica Fesztivál tizedszer Székesfehérváron

Mangalica Fesztivál tizedszer Székesfehérváron

107
0

/Fotó: Facebook/Mangalica Fesztivál/

Péntektől ismét a mangalicatenyésztők veszik birtokba a Palotai Kapu teret, szeptember 9-11. között rendezik a X. Székesfehérvári Mangalica Fesztivált. Az ellenőrzött tenyésztők által előállított managalicatermékek mellett más hazai kistermelők is megjelennek, így sajtot, házi lekvárt és szörpöt, mézet, olajat vagy akár fűszert is találhatunk a Plaza előtti területen.

Tizedszer érkeznek Székesfehérvárra az ország mangalicatenyésztői. Szeptember 9-én, pénteken kezdődik a X. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál. A fesztivál kiemelt célja, hogy a kereskedelmi láncok kiiktatásával, közvetlenül a termék előállítóival, a tenyésztőkkel találkozhassanak a vásárlók. Így a vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, melynek szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

A rendezvények egyik legnépszerűbb pontja az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány, de lesz termelői piactér sajtokkal, szörpökkel és egyéb saját készítésű termékekkel, valamint kézműves utca, ahol a magyar kézműves termékek készítői kapnak bemutatkozási lehetőséget.

A X. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál szeptember 9-től egészen 11-ig, vasárnapig tart a Palotai Kapu téren.

Forrás: OKK Fehérvár