Kezdőlap Kék hírek Rendőrök elől menekült, rendőrautónak ütközött

Rendőrök elől menekült, rendőrautónak ütközött

115
0

/Fotó: Police.hu/

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három személyt, akik Tatabányán, a rendőri intézkedés alól ki akarták vonni magukat.

A helyi rendőrök 2022. augusztus 6-án délután Tatabánya belterületén észleltek, egy nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsit, melynek sem a vezetője, sem az egyik utasa a biztonsági övet nem használta. Az egyenruhások ellenőrzés alá kívánták vonni az autót, mely a rendőri jelzésre először megállt, majd gázt adva elhajtott. A menekülő sofőr a Szende utca és az Összekötő utak kereszteződésébe balra kanyarodott, azonban nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik rendőrautónak. A járműben elől utazó utas az ütközést követően kiszállt az autóból, és elfutott. A járőrök utána eredtek, majd elfogták.

A jármű átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot, valamint sodráshoz használt papírt, mérleget és őrlőt is találtak a rendőrök. Mindhárom személyt előállították a rendőrkapitányságra, a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett. Ráadásul az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A rendőrök a járművezető, illetve két utasa ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint a sofőr ellen számos közlekedési szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, akit az egyenruhások őrizetbe vettek – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.