Kezdőlap Kék hírek Ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

Ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

59
0

/Fotó: police.hu/

Első esetben egy kórházban várakozó fiatal tettleg bántalmazott egy ápolót, míg a másik eset során egy orvosi ellátásra szoruló személy fenyegette meg az Országos Mentőszolgálat munkatársait.

Két cseh állampolgárt vittek be a mentők július 27-én 20 óra körül a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták. Egy egészségügyi dolgozó, aki éppen az egyik osztályról jött kifelé, irányába a cseh férfi határozott léptekkel elindult. Még az ajtóban álló ápolót, – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütött, majd dulakodni kezdett vele.

A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a 18 éves támadót. Az időközben értesített rendőrök a cseh állampolgárt elfogták és a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók az elkövetőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ugyanezen a napon este a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt fogyasztott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre. Az elkövető először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök, a gyógyszermérgezést kapott személyt az orvosi ellátását követően őrizetbe vették. Ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság  a Police.hu oldalon.