Kezdőlap Hírek Megütötte a rajta segíteni szándékozó mentőst

Megütötte a rajta segíteni szándékozó mentőst

71
0

/Fotó: Pixabay/

A Bicskei Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a 25 éves férfival szemben, aki egy Bicske közeli településen a rajta segíteni szándékozó mentőst megütötte.

A férfi és barátnője 2021. szeptember 21-én együtt italoztak a tartózkodási helyükön, amikor a vádlott összeesett az ingatlan udvarán. A barátnő segítséget kért a szomszédtól, aki a férfit bevitte a házba, lefektette az ágyra és megpróbálta magához téríteni, azonban mivel nem járt eredménnyel, kihívta a mentőszolgálatot.

A helyszínre érkező két mentős úgy döntött, hogy hordágyon kiviszik a férfit a mentőautóba és ott fogják ellátni. A mentősök a szomszéd segítségével a hason fekvő férfit megpróbálták a hátára fordítani, miközben a vádlott magához tért.

Az egyik mentős közölte vele, hogy megpróbálják kivinni őt a mentőautóba, hogy ott ellássák, azonban a férfi azért, hogy az intézkedést megakadályozza, többször megpróbálta megütni az egyik mentőst, aki az ütések elől megpróbált elhajolni, azonban az egyik ütés a fejét érte.

A vádlott a két karjával, egy hirtelen mozdulattal átfogta a mentőst, lerántotta maga alá az ágyra, és igyekezett lenyomva tartani. A szomszéd a férfit lerángatta a mentősről, lefogva tartotta a rendőrjárőr helyszínre érkezéséig, azonban a vádlott a távozó mentősöket leköpte.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta a Vértesinfót Jászberényiné dr. Király Teodóra Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.