Kezdőlap Hírek Királyok a Belvárosban programsorozat Székesfehérváron

Királyok a Belvárosban programsorozat Székesfehérváron

111
0

/2021-es fotó: Nagy Pál/

Már zajlik a készülődés a Székesfehérvári Királyi Napokra, melyet idén augusztus 12-21-e között rendeznek meg. A ráhangolódást a Királyok a Belvárosban programsorozat segíti: július 9-e és augusztus 6-a között minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán hagyományőrzők kíséretében. Az eseményt koncert zárja a Zichy ligetben.

Július 9-én, szombaton Géza fejedelem, Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre vonul fel a Fő utcán, az óriásbábokat ezúttal a Fejér Baranta HSE kíséri. A 2005-ben alakult egyesület a magyar nép évszázadokon át ismert és alkalmazott fegyveres és puszta kezes küzdelmi formáit mutatja be, tagjai botokkal vívnak párbajokat, illetve karikás ostorral végeznek látványos gyakorlatokat. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja.

A program 18 órától a Zichy ligetben a Duo RedWhite csellóduó koncertjével zárul.  A csapatot két fiatal művésznő, Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter alkotja. Játékukat a szabadság, a szárnyalás jellemzi, folyamatosan bővülő repertoárjukban filmzenei részletek, pop és rock átiratok, valamint híresebb klasszikus zenei dallamok is szerepelnek.

Forrás: OKK Fehérvár