Kezdőlap Hírek Tűzzel-Vassal Fesztivál Székesfehérváron

Tűzzel-Vassal Fesztivál Székesfehérváron

186
0

/Archív kép – Fotó: OKK Fehérvár/

Június 25-én, szombaton rendezi meg a hagyományos Tűzzel-Vassal Fesztivált a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcában. A szervezet egyéb programokkal is készül a nyárra, többek között ismét lesznek gyermek és felnőtt táborok, melyekre már lehet jelentkezni.

Nagykorú lesz idén a Tűzzel-Vassal Fesztivál, a 18. alkalommal megrendezett programsorozat ezúttal június 25-én, szombaton lesz a Rác utcában. A késesek, késkészítő mesterek, kovácsok és fegyverkovácsok hagyományos országos találkozójára eddig közel 50 mesterember jelezte részvételét. Ismét lesznek bemutatók és kézműves vásár, a részletes programot később ismerteti az Egyesület.

Július 16-án újabb fejezetéhez érkezik a Textiludvar-Textilház programsorozat. Egész napos ismerkedésre nyílik lehetőség a különféle textilfajtákkal, valamint készítésükkel, felhasználásukkal. A nap témája: Textilek a konyhában. Népművészek és népi iparművészek különleges és egyedi termékeit ismerhetjük és vásárolhatjuk meg a programon.

Az egyesület ismét megszervezi a nyári táborait. A gyerekeknek szóló turnusok július 4-8-a, valamint augusztus 22-26-as között lesznek. A felnőttek számára július 11-15-e között Asszonyműhely, fafaragó és nemezelő, július 18-22-e között gyöngyfűző, szövő és üvegékszer-készítő, míg július 25-29-e között csipkeverő és kosárfonó tábort szerveznek. Érdeklődni, jelentkezni az Egyesület honlapján, közösségi oldalán és az alábbi elérhetőségeken lehet:
fehervarikezmuvesek@gmail.com
+36 20 259 2952

Forrás: ÖKK Fehérvár