Kezdőlap Hírek Mini Kresz-park gyerekeknek

Mini Kresz-park gyerekeknek

50
0

A szári óvodások örömmel és izgatottan vették birtokba az új Kresz-parkot, ahol lehetőségük nyílik a biztonságos, szabályos közlekedés szabályainak elsajátítására és gyakorlására.

Száron, a Napsugár Kindergarten Óvoda és Bölcsőde udvarán került kialakításra az a Kresz-park, amely a helyi német nemzetiségi önkormányzat és a Bicskei Rendőrkapitányság közös együttműködésének köszönhetően, 2022. május 10-én délelőtt nyitotta meg kapuit az apróságok előtt.

A balesetek megelőzése érdekében a Rendőrség kiemelt feladatként tekint a gyerekek biztonságos közlekedésre történő nevelésére, melyhez rendkívüli lehetőséget biztosít az új park, ahol az óvodások az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatják.

A kicsik a KRESZ parkban megfelelő környezetben, rendőrök segítségével sajátíthatják el a közlekedési szabályokat és gyakorolhatják a pályán található körforgalomban, gyalogos átkelőhelyeken a biztonságos, szabályos kerékpáros, valamint gyalogos közlekedést is – tájékoztatta a Vértesinfót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.