Kezdőlap Kék hírek Életet mentett a szabadidős rendőr

Életet mentett a szabadidős rendőr

234
0

/Fotó: Police.hu/

Egy tatabányai szórakozóhelyen lett rosszul egy férfi, akinek az újraélesztését egy szabadidejét töltő rendőrtiszt és párja kezdte meg a mentőkkel együttműködve, megmentve ezzel az életét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő Borka László r. őrnagy Police Medic és BLS instruktor végzettséggel rendelkező rendőrtiszt. Rendszeresen tart munkatársai részére oktatást az elsősegélynyújtás, az életmentő beavatkozások és az újraélesztés témakörében. Múlt hétvégén tudását éles helyzetben is kamatoztatta. Szombat este tatabányai otthonában tartózkodott, amikor a telefonjára telepített SzívCity alkalmazás riasztotta. A jelzésből kiderült, hogy egy közeli szórakozóhely előtti közterületen szorul valaki segítségre. Feleségével – aki a tatabányai kórházban aneszteziológus-intenzív terápiás orvosként dolgozik – azonnal autóba ültek és néhány perc alatt elsőként értek a helyszínre.

Mire odaértek, a segítségre szoruló férfinak nem volt sem légzése, sem keringése. Egy civil állampolgár segítségével azonnal megkezdték az újraélesztést, és a rövidesen érkező mentősökkel szoros együttműködésben folytatták. A 48 éves férfinak a gyors, szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét, a mentők életveszélyes, de stabil állapotban szállították kórházba – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.