Kezdőlap Hírek Elzárást kapott a csaló nő

Elzárást kapott a csaló nő

85
0

/A kép illusztráció/

A csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 80 nap elzárásra, és a sértett kárának megtérítésére ítélte azt a nőt, aki egy nap alatt több, mint félmillió forint összegű kárt okozott a jóhiszemű férfinak.

A vádirat szerint a sértett férfi  2017. április hónapban internetes társkereső oldalon megismerkedett a vádlott nővel, aki álnéven mutatkozott be, és valótlanul azt mondta a férfinak, hogy Győrben lakik és lakberendezőként dolgozik, továbbá válófélben van férjétől, aki egy osztrák vállalkozó.

A vádlott az egyik telefonbeszélgetésben valótlanul azt állította tatai sértettnek, hogy mobiltelefonja összetörött, és nincs pénze újat venni, így sem a sértettel, sem gyermekeivel nem fogja tudni tartani a kapcsolatot, továbbá mobiltelefon hiányában munkáját sem tudja ellátni. A sértett erre azt válaszolta, hogy ő részletfizetéssel tud vásárolni telefont, melyet odaad a vádlottnak, de csak abban az esetben, ha a vádlott megígéri, hogy a törlesztő részleteket fizetni fogja. A nő erre ígéretet tett és kérte a sértettet, hogy személyesen találkozzanak, hogy megbeszélhessék a telefonvásárlás részleteit. A férfi és a nő 2017. május 13-án találkoztak  Székesfehérváron, ekkor megbeszélték a vásárlás részleteit. Ugyanekkor a nő valótlanul azt közölte a férfival, hogy barátnőjének élelmiszert kell vásárolnia, azonban nincs nála készpénz, ezért arra kérte a sértettet, hogy fizesse ki helyette vásárlása ellenértékét, és azt majd a részére később visszafizeti. A sértett a nő által vásárolt termékek áraként 56.728,- forintot a bankkártyájával kifizette.

Ugyancsak ezen alkalommal a nő a székesfehérvári ékszerboltban arra kérte a  sértettet, hogy fizesse ki helyette az általa megvásárolt arany fülbevaló árát, 130.432,- forintot, melyet később visszafizet a sértettnek. A sértett ekkor bankautomatából levett 150.000,- forintot a bankszámlájáról, majd a vádlott által kiválasztott arany fülbevalót 130.432,- forintért megvásárolta a vádlott részére.

A sértett 2017. május 13-án a tatabányai üzletben megvásárolt egy 261.360,- forint értékű mobiltelefont 59.400,- forint előfizetői díjjal együtt, majd azt még aznap Móron átadta a nőnek. A mobiltelefon átadásakor a nő arra tett ígéretet, hogy a mobiltelefon törlesztő részleteit minden hónapban átutalja a sértett folyószámlájára. Ezen alkalommal a vádlott kölcsönkért és kapott a sértettől 15.000,- forintot – üdítő vásárlására – azzal, hogy rövidesen visszafizeti neki ezen pénzösszeget is a boltban vásárolt élelmiszerek és az arany ékszer árával együtt.

A vádlottnak nem állt szándékban a kölcsönkért összegek visszafizetése, a mobiltelefon vételárának törlesztése, a sértettet folyamatosan hitegette a pénz visszafizetésének időpontjával kapcsolatban, végül a sértett számára elérhetetlenné vált.

A sértettnek összesen 522.920,- forint kárt okozott a nő.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és a védő fellebbezést jelentett be – – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője,  Dr. Horváth Sándor.