Kezdőlap Hírek Családi házat és autót dobáltak meg tojással

Családi házat és autót dobáltak meg tojással

76
0

/Fotó: Ügyészség/

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Járásbíróság jogerős ítéletében közérdekű munka büntetésre ítélte azt a három férfit, akik egy családi házat, és az annak udvarán parkoló gépkocsit dobáltak meg tojással.

A vádirat szerint három fiatal felnőtt férfi 2021. július 18-án unatkoztak. Egyikük korábban párkapcsolatban volt egy lánnyal, akivel szakítottak. A férfiak megbeszélték, hogy tojással megdobálják a lány által lakott családi házat.

A férfiak 2021. július 18-án 22 óra 00 perc körüli időben megjelentek a vértessomlói ház előtt, majd a családi házat és az annak udvarán  parkoló személygépkocsit több, legalább 20 darab tojással közösen megdobálták. Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása  alkalmas volt arra, hogy a családi házban lakó személyekben – a késői órákra való tekintettel – félelmet, riadalmat, megbotránkozást keltsen. Az elkövetők a gépkocsiban 11.000,- Ft összegű kárt okoztak, a családi házon rongálási kár nem keletkezett.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság az elkövetők közül az elsőrendűt 64 óra, a másodrendűt 56 óra, a harmadrendűt 56 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőre emelkedett, azt az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették – tájékoztatta a Vértesinfót Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.