Kezdőlap Kék hírek Tűz pusztított a Pusztavámi Tejszövetkezetben – Képekkel

Tűz pusztított a Pusztavámi Tejszövetkezetben – Képekkel

239
0

/Fotó: Rescuepress.hu/

Mint arról délelőtt írtunk, tűz volt ma Pusztavámon.

Azóta megkaptuk az eset részleteit is a Rescuepress.hu-tól.  Tájékoztatásuk szerint a  kiérkező móri, oroszlányi és tatabányai tűzoltók már nem csak egy égő munkagéppel találták szembe magukat (ahogy arról az első információk szóltak).

A tűz átterjedt a karbantartó műhelyre, mely egy kb. 150-200 nm alapterületű tégla épület. Tűz- és robbanásveszélyes anyagok is voltak az épületben:

többek között gázolaj, valamint oxigén és dissous gázpalack. A kiérkező tűzoltók kihozták az épületből a palackokat, és megkezdték az oltást, valamint a palackok hűtését.

A karbantartó műhelyben két munkagép is volt, ezek szinte megsemmisültek a tűzben. A tűzoltók összesen négy habosított sugárral fékezték meg a lángokat, ami nem terjedt tovább a telepen.

A hőterhelésnek kitett 2 palackot folyamatos hűtés mellett felügyelték a tűzoltók, akik rendőrségi mesterlövészt kértek a helyszínre

A tűzoltó rajok egy óra alatt fékezték meg teljesen a tüzet és elkezdték az utómunkálatokat és átvizsgálták az épületet, további izzó részek után kutatva.

Késő délelőtt megérkeztek a rendőség szakemberei, akik kilőtték a két sérült palackot. A kilövést követően a tűzoltók visszahűtötték a palackokat – tudtuk meg tőlük.

Fotók: Rescuepress.hu

Korábbi tudósításunk:

Munkagép égett egy pusztavámi épületben