Kezdőlap Kék hírek Életveszélyes sérülést okozott

Életveszélyes sérülést okozott

46
0

/Fotó: Pixabay.com/

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki 2022. január 1-jén, egy Fejér megyei településen a szomszédját egy 70-80 cm hosszúságú fadarabbal fejen ütötte, amelynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított éjszaka megjelent a szomszédja által az ingatlanán tartott újévi zenés rendezvényen, ahol szeszesitalt fogyasztott. Rövid tartózkodását követően a résztvevőkkel szemben becsmérlő kifejezéseket használt, majd hazaindult, amelyre a sértett mutatóujját „like” jelként felemelve köszönt el tőle.

A gyanúsított az otthonában egy 70-80 cm hosszúságú fadarabot magához vett, majd azzal a szomszédjához visszaindult. Az utcán várakozó terhelt a férfit magához hívta, majd a fadarabbal fejen ütötte, amelynek következtében a sértett összeesett. A gyanúsított a jelen lévőket megfenyegette, majd otthonába távozott.

A sértett a bántalmazás következtében koponyaalapi töréssel és agyzúzódással járó életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt már büntetés hatálya alatt állt, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll, továbbá vonatkozásában alaposan lehet tartani a bizonyítás megnehezítésétől, illetve a szökésétől, elrejtőzésétől is.

A Székesfehérvári Járásbíróság négy hónapra elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges – tájékoztatott bennünket Jászberényiné dr. Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.