Kezdőlap Kék hírek Ítélet a várgesztesi villaparkban történt rongálás ügyében

Ítélet a várgesztesi villaparkban történt rongálás ügyében

261
0

A Tatabányai Járásbíróság 2021. december 17-én, gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében döntött arról a nőről, aki a várgesztesi villaparkban okozott rongálást.

Az ittas állapotú vádlott 2021. december 14-én 20 óra és 20 óra 30 perc közötti időben a munkáltatója által szállásként biztosított, a sértett tulajdonát képező, berendezett apartmanban a munkahelyi problémái miatti haragjában hangosan kiabálni kezdett, dobálta a székeket, felborította az étkezőasztalt. A vádlott az apartman nappalijában szintén felborította a dohányzóasztalt, és arra vörösbort öntött, amelynek következtében az asztal lapja felázott, továbbá a falnak dobott négy poharat, amelyek összetörtek, míg a fal festésében egy tenyérnyi nagyságú sérülés keletkezett.
Ezt követően a vádlott az egyik általa korábban eldobott széket megfogta, azt a kezében tartva nekiment a teraszajtónak, és azt egy alkalommal meg is ütötte, amelynek következtében a szék eltörött, míg a teraszajtón benyomódás keletkezett.

A vádlott a rongálási cselekményével a sértettnek 74.264 forint kárt okozott.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben 5 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki, valamint kötelezte a sértettnek okozott kár megtérítésére. Az ítélet jogerős – közölte a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya a bíróság honlapján.