Kezdőlap Kék hírek Falfirkával okozott kárt a fiatalkorú – vádemelés

Falfirkával okozott kárt a fiatalkorú – vádemelés

92
0

/Fotó: Ügyészség/

A többrendbeli rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki falfirka elhelyezésével okozott kárt a sértetteknek.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2020. július-szeptember között Tatabányán öt sértettnek okozott kárt azzal, hogy festékfújó spray-vel az általa használt, külön jelentéssel nem bíró ’SAEZ’ tag-et helyezte el különböző falfelületeken, így önkormányzati épületeken, aluljáróban, garázs és társasház falán.

A megyei önkormányzatnak 22.940,- Ft., a tatabányai önkormányzatnak  négyszeri alkalommal összesen  82.800,- Ft., három további sértettnek 16.500,-Ft., 12.500,- Ft., illetve 17.300,- Ft kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmények elkövetését beismerő elkövetőt bocsássa próbára, állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll, valamint kötelezze arra, hogy három sértett épületein elhelyezett falfirkákat távolítsa el – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.