Kezdőlap Kék hírek Rablás a vonaton

Rablás a vonaton

221
0

A 19 éves férfi egy éjszakai járaton veréssel megfenyegette az egyik utast, tőle a pénz és a telefont a fenyegetés hatása alatt elvette. A tatabányai rendőrök másnap őrizetbe vették az elkövetőt.

A tettes november 24-én Tatabányán szállt fel egy nemzetközi vonatra, amivel Budapestre akart utazni. A járművön egy férfival szemben foglalt helyet. Pár perc beszélgetés után őt a 19 éves férfi veréssel fenyegette és felszólította, vegye elő az összes pénzét és adja át. A fenyegetés hatására a sértett ezt megtette. Az elkövető nem elégedett meg ennyivel, a telefonja átadásra is felszólította az utastársát, őt ekkor is veréssel fenyegette. A félelemben lévő férfi a telefonját és a hozzá tartozó kiegészítőket is átadta. Hasonló módon szerezte meg a károsult táskáját is.

A sértett csak másnap tett feljelentést az esti órákban. A tatabányai nyomozók öt órával később már gyanúsítottként hallgatták meg a 19 éves M. A-t, aki ellen rablás miatt indult büntetőeljárás. Tőle a lopott telefont a kiegészítőkkel együtt, és a pénz egy részét lefoglalták. A gyanúsított ellen jelenleg is négy büntetőeljárás van folyamatban más bűncselekmények miatt. A rendőrség a gödöllői lakost őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.