Kezdőlap Hírek Hamarosan indul az oltási akcióhét – Környékbeli információk

Hamarosan indul az oltási akcióhét – Környékbeli információk

572
0

/MTI fotó/Máthé Zoltán/

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház az alábbiakat tette közzé Facebook oldalán és honlapján:

Hamarosan indul az oltási akcióhét!

Annak érdekében, hogy növekedjen az átoltottság, Magyarországon oltási akcióhét veszi kezdetét. Ennek keretében nov. 22. és nov. 28. között bárki, aki oltásra jogosult beoltathatja magát akár az első, második, vagy harmadik adag koronavírus elleni oltással.

Országszerte 101 megyei és városi kórházban megemelt oltási kapacitással várják a pácienseket az akcióhét alatt, mindennap 7 és 19 óra között.

A hosszabb várakozás és a tömeg elkerülése céljából minden napra 07:00 és 19:00 óra közötti időpontokra biztosítunk foglalási lehetőséget (2021.11.15-től nyílnak meg az időpont foglaló felületek).

Konkrét időponttal rendelkező oltakozók hétköznap a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján, a Nővérszálló földszintjén (Kikindai út) kaphatják meg az oltást. (Szombaton és vasárnap az időpontos oltások a Hunyadi úti Rendelőintézetben lesznek 07:00-19:00 között).

Ha valaki szándéka ellenére nem tud időpontot foglalni a 2021.11.22-28. héten, akkor számára a Hunyadi úti Rendelőintézetben biztosítjuk az oltást (07:00-18:30 között), érkezési sorrendben.

Megyénkben előzetes időpontfoglalással a ismert, vidéki oltópontokra is lehet jelentkezni és az oltást felvenni (de csak kizárólag előzetes időponttal rendelkezőknek).

Kérjük a tisztelt oltásra jelentkezőket, hogy az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozatot kitöltve hozzák magukkal a hatékonyság megőrzése érdekében.

MÓRRAL, CSÁKVÁRRAL és BICSKÉVEL KAPCSOLATOS – Idézünk a kórház egy korábbi közleményéből:

“Az oltás hatékony megszervezésének érdekében tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy foglaljanak időpontot a https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalasweboldalon!

November 8-tól a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház telephelyeinek rendelőintézeteiben (Csákvár, Mór, Enying Sárbogárd, Bicske, Velence) is felvehetik a páciensek az oltást – az időpontfoglalási rendszerben ezek a helyszínek is elérhetőek! .”

A TATABÁNYAI SZENT BORBÁLA KÓRHÁZ közleménye Facebook oldalán (november 8):

TÁJÉKOZTATÁS!

A COVID-19 oltás iránti igény megemelkedése miatt oltópontjainkon az

alábbi hosszabb nyitva tartással várjuk Önöket:

– Tatai oltópont: november 10. (szerda) és november 17. (szerda) napokon 7:00 – 18: 30 óráig

– Tatabányai oltópont: november 11. (csütörtök) és november 18.

(csütörtök) 7:00 – 18:30 óráig

Az oltási akcióhét (2021. november 22 -től november 28-ig) keretében a hét minden napján 7:00 – 18:30-ig várjuk Önöket.

Mivel ezen a héten előzetes regisztráció nélkül, helyszíni regisztrációval is igénybe vehető az oltás, ezért

kérjük Önöket, hogy várakozási idővel is számoljanak!

Köszönjük!”