Kezdőlap Kék hírek Más gépkocsijából tankolt – Ítélet

Más gépkocsijából tankolt – Ítélet

153
0

/Képkocka a videóból – Forrás: Ügyészség/

Alábbiakról a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatott bennünket:

“A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján (http://ugyeszseg.hu/nem-a-benzinkuton-tankolt-vademeles-videoval-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/) eljárva  a Tatabányai Járásbíróság 150.000 forint pénzbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki üzemanyag töltő állomás helyett más gépkocsijából tankolta meg a személygépkocsiját.

A bíróság az ügyészség indítványával egyezően tárgyalás mellőzésével hozta meg a büntetővégzést, amelyben a lefoglalt kannát és csődarabot elkobozta,  valamint kötelezte az elkövetőt a sértett kárának a megtérítésére.

A vádirat szerint a férfi 2021. március 9-én az éjjeli órákban a márkás személygépkocsijával Tatabányáról elindult az oroszlányi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a gépkocsijában lévő üzemanyaggal nem tud hazamenni.

Az elkövetőnél pénz nem volt, ezért Tatabányán, a Május 1. park melletti parkolóban álló tehergépkocsi mellé állt a személygépkocsival.

A férfi a gépkocsiból elővett egy kannát és slagdarabot, majd a teherautó zárt tanksapkáját a nála lévő csavarhúzóval felfeszítette és az üzemanyag tartályból 38 liter, 15.770,- Ft értékű gázolajat szívott ki, melyet a személygépkocsiba beletöltött.  A teherautó tanksapkájának felfeszítésével 4.880,- Ft kárt okozott.

A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Korábbi tudósításunk a videóval:

Nem a benzinkúton tankolt – vádemelés – VIDEÓVAL