Kezdőlap Kék hírek Két évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait tartóztatták le

Két évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait tartóztatták le

106
0

“A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság két évvel ezelőtti bűncselekmény kapcsán új fejleményeket állapított meg két elkövetővel szemben, akik a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölték meg áldozatukat.

Mint arról korábban beszámoltunk, halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 24 éves tatabányai férfi ellen. A gyanú szerint P. N. 2019 májusában bántalmazta egy ismerősét, aki ennek következtében életét vesztette. A gyanúsított ezután elvette a sértett mobiltelefonját, amit később eladott. A bűncselekmény néhány nappal később jutott a rendőrség tudomására, ezután a nyomozók megkezdték az adatgyűjtést az elkövető azonosítása érdekében. A rendőrök rövid időn belül elfogták és 2019. június 12-én gyanúsítottként kihallgatták P. N-t, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfi letartóztatást később megszüntették.

A rendőrség az ügyben a nyomozati munkákat szakértők bevonásával tovább folytatta, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket elemeztek. Ennek során sikerült azonosítani P. N. társát B. R. 41 éves tatabányai lakost, aki részt vett a bántalmazásban. Az összegyűjtött adatok alapján a korábbi büntetőjogi minősítést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megváltoztatta, ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett, valamint kifosztás bűntett miatt folyik büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően 2021. október 13-án őrizetbe vették őket.

A rendőrség előterjesztést tett arra vonatkozóan, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegyen indítvány a két tettes letartóztatására, amit az illetékes bíróság október 14-én elrendelt” – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.