Kezdőlap Kék hírek Eltiltás alatt, ittasan vezetett, letartóztatásba került

Eltiltás alatt, ittasan vezetett, letartóztatásba került

128
0

/A kép illusztráció – Fotó: nol.hu/

A Székesfehérvári Járási Ügyészség járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ittasan vezetett autót annak dacára, hogy eltiltás hatálya alatt állt.

A megalapozott gyanú szerint a 65 éves férfi 2021. október 7-én annak ellenére ült autóba, hogy a vezetéstől korábban eltiltották, és alkoholt is fogyasztott.

A székesfehérvári rendőrök Zámolyon vonták igazoltatás alá, melynek során ittassága lelepleződött.

Előállítását követően megállapították, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság korábban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és négy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A férfi továbbá több, szabálysértési eljárás során hozott járművezetéstől eltiltásról szóló rendelkezés hatálya alatt is állt.

A rendőrök járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették.

A büntetett előéletű férfi esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, mivel a bűncselekményeket több büntetőeljárás, valamint felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állva követte el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság döntése véglegessé vált – tájékoztatott bennünket Palkovitsné dr. Kész Anikó a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.