Kezdőlap Kék hírek Jogerősen elítélték a katalizátor tolvajokat

Jogerősen elítélték a katalizátor tolvajokat

110
0

/Fotó: Ügyészség/

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a négy férfit, akik előre elhatározott szándékkal loptak katalizátort egy környei gépkocsiból.

A megállított tényállás szerint a négy férfi előre megbeszélte, hogy gépkocsiból katalizátort fognak lopni azért, hogy értékesítsék. Az elkövetők 2021. június 29-én éjszaka gépkocsival Környére utaztak, ott a sértett személygépkocsiját a jobb első ajtajánál megemelték, ezután egy akkumulátoros fűrésszel hárman kivágták az 50.000,- Ft. értékű katalizátort, miközben negyedik társuk figyeléssel segítette cselekményüket.

A tatabányai rendőrök a helyszínről gépkocsival menekülő elkövetőket Tatabányán fogták el.

A négy férfi beismerő vallomást tett, közülük egy büntetlen, a többiek büntetett előéletűek.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a négy férfi közül kettőt 100, illetve 120 óra közérdekű munka büntetésre, további kettő férfit 120.000,- Ft., illetve 100.000,- Ft pénzbüntetésre ítélt.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlottak, és védők is tudomásul vették – tájékoztatta a Vértesinfót Dr. Horváth Sándor,a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.