Kezdőlap Kék hírek Halált okozó testi sértés bűntette ügyében hozott ítéletet a bíróság

Halált okozó testi sértés bűntette ügyében hozott ítéletet a bíróság

139
0

A Tatabányai Törvényszék a 2021. szeptember 27-én tartott tárgyaláson, halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és a védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt lévő vádlott 2020. április 18-án 20 óra körül Tatabányán italozott és munkáról beszélgetett 3 férfivel. A vádlott ekkor közölte az egyik férfivel, hogy nem fog neki munkát adni. Ezt követően a férfi elment, majd öt perccel később a sértettel érkezett vissza.
Az alkoholos befolyásoltság alatt lévő sértett trágár módon szidalmazni kezdte a vádlottat, fenyegette, hogy megüti.

A sértett fellépésére a vádlott nem reagált, a sértett ennek ellenére egy alkalommal ököllel arcon ütötte őt. Az ütéstől a vádlott az egyensúlyát vesztette, az arcán zúzódással járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően a vádlott egy hirtelen, gyors mozdulattal a tőle 3-4 méterre lévő, további fenyegető kijelentést, mozdulatot nem tévő sértetthez lépett, és azért, hogy az őt ért sérelmet megtorolja, egy alkalommal könyökkel, nagy erővel arcon ütötte. A sértett az ütéstől hátrafelé, fejjel a kőtámfalhoz, majd a földre esett. A vádlott a már földön fekvő, magatehetetlen, így védekezni nem tudó sértett bántalmazását folytatta, még legalább három alkalommal, nagy erővel, ököllel az arcán megütötte. Amikor a vádlott a sértett bántalmazását abbahagyta, a másik két férfi elhúzta a vádlottat a sértett mellől. A sértett a bántalmazás következtében még a cselekmény helyszínén elhunyt – tette közzé a bíróság honlapján a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya.