Kezdőlap Hírek Új buszok Fejér megyében

Új buszok Fejér megyében

851
0
/Fotó: OKK Fehérvár/
Tovább fiatalodik Fejér megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 21 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát. A csuklós járművek annak a 204 darabos flottának a tagjai, amelynek megvásárlásról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. Hamarosan 6 darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira a Kravtex Kft. jóvoltából. 

A 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolt 204 darab új, csuklós MAN Lion’s City GL A23 autóbusz több ütemben, augusztus végéig folyamatosan érkezett és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelekében. A korszerű autóbuszokkal Fejér megyében a Székesfehérvár-Csákvár, Székesfehérvár-Várpalota, Székesfehérvár-Szabadegyháza, Székesfehérvár-Sárosd, Székesfehérvár- Sárszentágota, Székesfehérvár-Polgárdi, Székesfehérvár-Jenő, Dunaújváros-Dunavecse-Apostag, Dunaújváros-Nagyvenyim, Dunaújváros-Mezőfalva és Dunaújváros-Kulcs autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok. Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósak, akadálymentes kialakításúak és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6d besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

Hamarosan 6 darab – a Kravtex Kft. által gyártott – Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz is érkezik a megyébe, melyek a Budapest-Dunaújváros, Dunaújváros-Veszprém és Dunaújváros-Győr viszonylatokon közlekednek majd. A járművek 71 fő egyidejű szállítására alkalmasak (5 fő/m2 állóhely kihasználással számolva), légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek.

Forrás: OKK Fehérvár