Kezdőlap Kék hírek Áruház mosdóját használó nőkről készített felvételt

Áruház mosdóját használó nőkről készített felvételt

242
0

/A kép illusztráció/

A személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfivel szemben, aki a tatabányai áruház női mosdójában mobiltelefonnal készített jogtalanul felvételt a mosdót használó sértettekről.

A vádirat szerint az elkövető 2021. március 08-án a tatabányai áruháznak a vásárlók részére fenntartott női mosdójába ment. A férfi a mosdókat elválasztó paravánok alatt először a tőle jobbra, majd a tőle balra lévő mosdó területére átdugta a mobiltelefonját, és azzal rögzítette két sértett nő WC használatát. Az egyik nő az átnyújtott mobiltelefont észrevette, ezért kiabálni kezdett, és megpróbálta a készüléket elvenni a férfitól, aki azt a paraván alatt visszarántotta.

Az elkövető  a folyosón próbált menekülni, azonban a sértettek utána mentek, és a karjait megfogták. Az elkövetőt a sértettek, egy nekik segítő férfi és a biztonsági őr a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A vádlott a sértetteknek a WC használata közbeni jogtalan felvételek készítésével jelentős érdeksérelmet okozott.

Az elkövető ezen kívül háromszor italt, egyszer nyakláncot és cipőt, egyszer powerbankot lopott két tatabányai üzletből. A cipőt úgy próbálta ellopni, hogy azt a próbafülkébe bevitte, arról az áruvédelmi eszközt csípőfogóval levágta, majd a cipőt a lábára felvette. A biztonsági szolgálat az áruházból távozni akaró férfit feltartóztatta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, a mobiltelefont és a csípőfogót kobozza el – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.