Kezdőlap Hírek 83 éves nőt fosztott ki a vállalkozó

83 éves nőt fosztott ki a vállalkozó

483
0

/Fotó: Pixabay/

A kifosztás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év 10 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra  ítélte azt a férfit, aki 83 éves sértettet lopott meg.

A vádirat szerint a férfi 2019. június 28-án 17.00 óra körüli időben két társával együtt megjelent  a 83 éves sértett tatabányai házánál, ahol az ereszcsatorna készítését ajánlották fel 75.000,-Ft ellenérték fejében. A sértett az ajánlatot elfogadta, majd a férfi két társa az ereszcsatorna szerelését elvégezte.

Eközben a vádlott a 83 éves sértettel bement a házba, ahol a sértett fizetés céljából egy pénzkazettából elővett egy borítékot. Ekkor a vádlott a sértett kezéből, valamint a pénzkazettából kikapta a legalább 240.000,- Ft-ot tartalmazó borítékokat. Az idős kora miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértett ijedtében a vádlottat kiabálva háza elhagyására szólította fel, mire a vádlott társaival együtt sietve távozott a helyszínről.

A férfit csalás bűntette miatt a bíróság 2018. évben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság a mai napon tartott tárgyaláson az elkövetőt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és  3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be – tájékoztatta a Vértesinfót Dr. Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.