Kezdőlap Kék hírek Leszúrta alvó szobatársát

Leszúrta alvó szobatársát

363
0

/A kép illusztráció!! – Fotó: police.hu/

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a vád szerint 2021. február 5-én hajnalban leszúrta a szobatársát.

A vád lényege szerint a vádlott és a sértett a munkáltatójuk által biztosított ingatlanban, közös szobában laktak. A vádlott és a sértett között gyakoriak voltak az együttélésből eredő viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között. 2021. február 4-én a vádlott alaptalanul megvádolta a sértettet azzal, hogy a sértett éjszaka szexuálisan zaklatta őt.

Ezen a napon miután lefeküdtek aludni, a vádlott hajnalban felébredt, eszébe jutott alaptalan gondolata, dühös lett a sértettre, majd kiment a konyhába és magához vett egy 8,5 cm pengéjű kést. A vádlott ezzel a késsel, többször mellkason, majd hátba szúrta a sértettet. A sértett a szúrás következtében elhalálozott. A férfi ezt követően Németországba menekült, majd 2021. február 7-én feladta magát a Tatabányai Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a letartóztatását tartsa fenn.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye