Kezdőlap Kék hírek Biztonsági őrök gyűrték le az elfogott tolvajt – Videóval

Biztonsági őrök gyűrték le az elfogott tolvajt – Videóval

83
0

A lopás bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki az áruházlánc tatabányai üzleteiből hétszer lopott, dohányboltban és autóbusz-állomáson tanúsított garázda magatartást, illetve a buszpályaudvar biztonsági őrét megütötte.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 10. és 2020. november 27. között az áruházlánc  tatabányai üzleteiből hétszer lopott különféle árucikkeket (mobiltelefont, fülhallgatót, rádiót, akkumulátort, hangfalat, szeszes italt és csokoládét) összesen 64.434 Ft. értékben. Az egyik alkalommal az áruvédelmi eszközt lekaparta a hangfalról, így azt a táskájába rejtette, amely után két biztonsági őr fogta el az elkövetőt, ezt az üzlet biztonsági kamerája felvette.

A férfi 2020. október 19-én a tatabányai autóbusz-állomáson a biztonsági őrt azért ütötte meg ököllel, mert az felszólította a tiltott dohányzás befejezésére. Az ütések miatt sértettnek nyolc napon belül gyógyuló bevérzéses hámsérülése keletkezett az orrán, a cselekmény alkalmas volt orrcsonttörés okozására.

A férfi 2020. november 28-án délben egy tatabányai dohányboltban egy doboz gyufát kért, azonban nem volt nála elegendő pénz, ezért ideges lett, hangosodott, és egyszer  ököllel, nagy erővel a pult mögött álló eladó felé ütött. A férfi ütését felfogta a bolt pultján lévő plexi, ami az ütéstől megrepedt. Ugyanezen a napon délután a buszpályaudvar váróteremében lévő kávéautomatából italt akart vásárolni. Amikor az elkövető észlelte, hogy nincs nála elég pénz, a kávéautomata jobb oldalát tenyerével, majd annak a plexi előlapját ököllel nagy erővel megütötte, amely ütéstől az előlap megrepedt. A rendőri intézkedés közben is hangosan ordibált és lábaival kapálózott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a  férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

VIDEÓ: