Kezdőlap Hírek Kombinált lövészeti Európa-bajnoksággal avatják fel a csákberényi lőteret

Kombinált lövészeti Európa-bajnoksággal avatják fel a csákberényi lőteret

77
0

/Fotó: Pixabay.com/

Kovács Zoltán, az “Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos avatta fel Csákberényben a Vérteserdő Zrt. 100 hektárnál nagyobb lőterét, melyen pénteken kezdődik a 13. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság.

    “Ötven év után Magyarország újra vadászati, természeti világkiállítást rendez. Egy a XXI. század elején úttörő és egyedi vállalkozás. Mi azzal az elszántsággal és alázattal készültünk az elmúlt három évben, mellyel Önök is készülnek minden versenyre” – mondta avatóbeszédében a kormánybiztos.

    Kovács Zoltán hozzátette, a világkiállításig vezető úton számtalan kezdeményezést támogattak az elmúlt három évben és többször is dolgozhattak együtt a vadász sportlövőkkel.

    A politikus kiemelte, az elmúlt 11 év infrastrukturális beruházásainál és nagyszabású világversenyeinél kiemelt cél volt, hogy aki hozzánk érkezik, részt vesz ezeken a versenyeken, az hazatérve jó hírét vihesse Magyarországnak.

    Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára elmondta, a világkiállítás jó lehetőség a vadgazdálkodás szakmai hátterének megerősítésére, többek között a vadászok lőkészségének fejlesztésére. A lövészsportok népszerűségének növekedésével Magyarország 2015 óta a kombinált lövészet területén is fogad rangos versenyeket.

    A Vérteserdő Zrt. és a világkiállítás szervezőinek közös munkájával megújult csákberényi lőtéren sörétes és golyós lövészetben egyaránt a valósághoz hasonló szituációkat lehet gyakorolni.

    Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, a száz hektárnál nagyobb kiterjedésű lőteret 65 millió forintból alakították ki egy korábbi legelő helyén. A beruházást a világkiállítás szervezői 50 millió forinttal támogatták.

    A lőtér a teljes területen lehetőséget ad korongvadászatra, 4 kiépített pályán pedig gyorsított korongvadászat versenyekre. Ezeken kívül két trap pálya, két 50 méteres futóvadpálya, valamint egy 20 lőállásos 200 méteres állóvadpálya várja a sportág képviselőit.

    A kombinált lövészeti szakág egyesíti a koronglövészetet és az álló célokra, valamint futócélra történő golyólövészetet. Célja, hogy minél szélesebb körben tegye próbára a versenyző lőképességeit.

    Magyar Csaba, a Magyarországi Vadászlövészek Egyletének elnöke elmondta, a 13. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokságon 13 ország 130 versenyzője szerepel.

-MTI-

 

A versenyt július 9-11. között rendezik – a szerk.