Kezdőlap Hírek Horgászház tetőszerkezete borult lángba Székesfehérvárnál a 81-es főút mellett

Horgászház tetőszerkezete borult lángba Székesfehérvárnál a 81-es főút mellett

68
0

/Fotó: katasztrófavédelem/

A 81-es főút mellett a körülbelül százötven négyzetméteres épület nád-, hullámpala- és bitumenzsindely fedése teljes terjedelmében égett július 7-én este.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gyors beavatkozásukkal megakadályozták, hogy a tűz a hétvégi házzal egybeépített melléképületre átterjedjen, és két propánbutángáz-palackot vittek ki az épületből.

A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a sárbogárdi, a pusztaszabolcsi és a siófoki hivatásos tűzoltókkal közösen, ötórás munkával fojtották el.

Az utómunkálatok során az épület tetőszerkezetéről markolóval és kéziszerszámokkal termelték le a nádat, majd vízzel áztatták, hogy a mélyen beizzott részeket is eloltsák. A horgászháznál dolgozók közül a mentők egy embert kivizsgálásra kórházba szállítottak.

A fokozott füstképződés miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, a szakemberek az egészségre ártalmas veszélyes anyag koncentrációt nem mutattak ki a levegőben. A tűz keletkezési okát vizsgálják –  tájékoztatott a Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.