Kezdőlap Kék hírek Fel akarta gyújtani otthonát – vádemelés

Fel akarta gyújtani otthonát – vádemelés

205
0

/Fotó: Ügyészség/

A közveszélyokozás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki egy családi vita hevében fel akarta gyújtani otthonát.

A vádirat szerint a nő a családtagjaival történt többszöri vita miatti felfokozott lelkiállapotban 2020. június 2-án, a déli órákban vértessomlói családi házukban sebbenzinnel átitatott ruhaneműt, papírt, pelenkát helyezett el, majd meggyújtotta azokat. Ennek következtében az ingatlanban tűz keletkezett.

A tűz égése során a felszálló égéstermék és a sugárzó hő terjedése a családi ház épületét, valamint a szomszédos ingatlanokat és a bennük tartózkodó személyek, életét, testi épségét veszélyeztette. A tűz tovább terjedését a vádlott menye akadályozta meg azzal, hogy a katasztrófavédelmi hatóság megérkezéséig megkezdte a tűz oltását.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye