Kezdőlap Kék hírek Gyorshajtás miatt elvesztette az uralmat a gépjármű felett – Vádemelés

Gyorshajtás miatt elvesztette az uralmat a gépjármű felett – Vádemelés

264
0

/Fotó: Ügyészség/

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a megengedett sebesség túllépése miatt egy kanyarban elvesztette az uralmat a gépjármű felett, amely miatt súlyos balesetet okozott.

A vádirat szerint a férfi 2019. október 30-án személygépkocsit vezetett a 81129-es számú úton Vértessomló irányából Környebánya felé, a jármű jobb első ülésén utast szállított,  mindkettőjük biztonsági öve be volt kötve.

A férfi a jobbra ívelő kanyarban a megengedett legnagyobb sebességet, a 90 km/órát túllépte, 92-100 km/órás sebességgel haladt, amely miatt elvesztette a jármű felett az uralmat. A gépkocsi a jobb oldali útpadka felé tartott, a sofőr ezt túlzott balra kormányzással próbálta korrigálni, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba. Ezután az autó nekiütközött egy szabályosan érkező személygépkocsinak, amely emiatt kisodródott az úttestről.

A baleset következtében a vádlott utasa négy hónap alatt gyógyuló bokatörést szenvedett. A vétlen személygépkocsi vezetőjének a jobb lába törött el, amely 10-12 hét alatt gyógyult. A vádlottnak is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.