Kezdőlap Kék hírek Több mint 100 millió forintos pénzmosás a gyanú – Videóval

Több mint 100 millió forintos pénzmosás a gyanú – Videóval

178
0

/Fotó: police.hu/

A Fejér megyei rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, akik a gyanú szerint egy külföldön működő gazdasági társaságtól kicsalt pénzhez jutottak hozzá.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján 2020 szeptemberében nyomozást rendelt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás adatai szerint 2020 augusztusában a bűnbanda tagjai – megtévesztő kommunikáció eredményeképpen – egy külföldi cég számlájáról 100 millió forintnyi devizát utaltattak egy, a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító gazdasági társaság számlájára. Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból felvették a pénzösszeg jelentős részét. Egy közel 52 millió forintos készpénzfelvételre pár nappal később, egy székesfehérvári bankfiókban került sor.

A Fejér megyei nyomozók az eljárásban beszerzett adatok és bizonyítékok alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, és 2021. június 8-án reggel összehangolt akció keretében megjelentek azok lakcímein. A négy székesfehérvári és egy budapesti lakóhelyről négy férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrségre, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrök vagyonvisszaszerzési célból a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható autót, több millió forint készpénzt illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai előterjesztést tettek a pénzmosás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 61, 45, 31 és 26 éves férfi, valamint a 28 éves nő letartóztatásának indítványozására – tájékoztatta a Vértesinfót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

VIDEÓ: